Szolgáltatásaink

Alkatrész-kereskedelem

raktarÜzleteinkben és viszonteladói hálózatunkban kizárólag ellenőrzött beszállítóktól származó, kiváló minőségű alkatrészeket és szerelési anyagokat forgalmazunk. 

A Fer-Vill Kft több városban üzemeltet kiskereskedelmi boltokat. Ezek reményeink szerint, bővülő számban azt a célt szolgálják, hogy vásárlóink lakóhelyükhöz minél közelebb meg tudják vásárolni az általunk forgalmazott termékeket.

Minden boltunkban hozzáértő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársunk dolgozik. Szívesen állnak vevőink rendelkezésére szakmai tanácsokkal, és megkeresik a kívánt alkatrészt, vagy megtalálják a legjobb megoldást az adott problémára.

 

Javítás, felújítás

javitasfejujitas

A Fer-Vill Kft. 1996 óta foglalkozik indítómotorok és generátorok felújításával. A 2003-ban megnyitott szerelőcsarnok speciálisan generátorok, indítók felújítására, illetve az ehhez szükséges technológiai feladatok optimális megvalósítására lett kialakítva.

Ez a technológia azonos az ismert nagy gyártó -és felújító cégek (Bosch, Valeo, Remy, stb.) munkafolyamataival. A cég évi mintegy 15-18 ezer készüléket képes felújítani, javítani. A leírt és szabályozott technológia a dolgozók magas szintű szakértelmével karöltve biztosítja a felújított készülékek stabil, állandó minőségét.

A generátorok és indítómotorok javítása, és felújítása budapesti és miskolci üzleteink műhelyeiben folyik. A többi üzletünkben átvesszük a hibás darabokat és cserevasakat, majd Budapestre küldjük javításra. A készülékek Budapestre szállításáért és a vidéki üzletbe visszajuttatásáért  a javítás megrendelése esetén külön költség a vevőt nem terheli.

A vidéki üzleteinkből az aznap leadott készülékeket mindennap este szállítjuk el, és mindennap este visszük vissza a javítottakat. Javítás vidéken akár már 1-3 munkanap alatt. Budapesten akár 24 óra alatt.


Napi javítások

munkafelvetel

Munkafelvevő kollegánk a gyártásütemező program segítségével veszi fel az egyedi javításokat. Különleges igényeknek is meg tudunk felelni.

A javítási munkalap elektronikus formában követi végig a készüléket a munkafelvételtől a kiadásig. Tartalmaz minden adatot, ami a készülékkel történt, kik javították, milyen alkatrészek kerültek bele, stb. Garanciaszám alapján gyorsan vissza tudjuk nézni az egész folyamatot. 

A hozzánk javításra beadott készülékek az alábbi folyamatokon mennek végig:
1.Teljes szétszerelés
2.Tisztítás, mosás, a fémfelületek szemcseszórásos tisztítása
3.Állapotfelmérés, az előírt kötelező alkatrészcserék /csapágyak, kefék stb./
4.Az elektromos alkatrészek kimérése, rosszak cseréje
5.Gépi munkák
6.A készülékek összeszerelése
7.Próbapadi végellenőrzés

Egy konkrét felújítás

munkakozben

A felújítás folyamata néhány mondatban a következő:

A készülékek a teljes szétszerelést követően az alkatrészt tisztító részlegbe kerülnek. Itt zsírtalanítás és különböző szemcseszóró, illetve tisztítási eljárások után tiszta, szennyeződésmentes állapotban a vizsgáló sorra érkeznek.

Ezen az állomáson az alkatrészek minősítése folyik. Az alkatrészek elektromos és mechanikai vizsgálaton esnek át, ezt követően a további üzemelésre alkalmas részegységeken javítást és felújítást végzünk. Ilyenek például a behúzómágnesek, bendixek felújítása, csúszógyűrűk cseréje, kefék cseréje, valamint olyan alkatrészek pótlása vagy cseréje, melyet a belső technológiai utasításban szereplő kötelezően cserélendő alkatrészek listája tartalmaz.

A műveletek következő lépcsője az összeszerelés előtti komplettírozás, ahol az összeszerelésre előkészített részegységeket kész, szerelhető szettekbe állítjuk össze. Az összeszerelést követően a minőség-ellenőrzés vizsgálja az elkészült indítómotorokat és generátorokat. A vizsgálat egyaránt kiterjed a készülékek elektromos paramétereinek számítógép-vezérelt próbapaddal való ellenőrzésére, valamint a mechanikai és esztétikai jellemzők vizsgálatára is. Az elkészült termékeket azonosítószámmal és címkével látjuk el, majd csomagolás után a rendeltetési helyükre kerülnek. 

Belső széria „polcos” készülékek javítása

raktar

A raktárkészlet fogyásának megfelelően a műhely belső rendelésre is javít komplett készülékeket. Az éves fogyáslisták alapján előre lehet bizonyos típusok és fődarabfajták folyamatos felújítását tervezni.

Minden típust, amiből egy gyártási szakaszban 5 darabnál többet kell felújítani, a külföldi szériához hasonlóan, belső szériában javítanak meg. A szériagyártás minden előnyét ki tudják így használni. Minden, gyári számmal azonosított készüléktípushoz készül egy „Szériagyűjtő munkalap". Ez egy kísérő dokumentum a szétbontott készülékek beazonosítására, minden mozzanat, anyagigény nyilvántartására.

Az elkészült és minőségellenőrzésen átesett fődarabok bizonylat ellenében kerülnek a cikkszámos raktárba. És a raktárprogramba bevételezésre.

 

Külföldi bérmunka

bermunka

Több nyugat-európai cégnek újítunk fel készülékeket bérmunkában. A külföldi partner saját igényeihez igazítja a megrendelések idejét, a szállítmány összetételét és mennyiségét.

Mi a speciális igények alapján végezzük el a falújítást. A megrendelő határozza meg a felhasználandó alkatrészek minőségi szintjét, illetve a kicserélendő alkatrészek jegyzékét.

Bármilyen régi, vagy akár új indítót, generátort el tudunk vállalni. Tipikusan kisebb szériák felújítását végezzük, amik 5-50 darabos mennyiséget jelentenek tételenként. Ezek a felújítások jellemzően kedvező áron készülnek el. Európában sok helyen találkozhatunk a Fer-Vill által felújított készülékkel.

Ez a termék cseredarab köteles. Ha visszajuttatja a cseredarabot, visszakapja a betétdíj összegét, amennyiben megfelel a következő feltételeknek: a készülék nem lehet törött, sérült vagy hiányos, valamint csereszabatos a megvásárolt készülékkel (felszerelhetőség, teljesítmény). További információk az ÁSZF-ben találhatóak.